Waterbestendige stad met groentedak

 

 

 

 

Maandag 11 april //Minister Bussemaker en Burgemeester van der Laan openden  op het Java Eiland in Amsterdam FabCity, ‘de stad van de toekomst’. GrownDownTown schonk hen vers geoogste prei van het dak en laat op het Rainproof paviljoen zien hoe de stad efficient gebruik maakt van regenwater.

fabcity-burgemeester-van-der-laan-growndowntown

 


De regenbestendige stad

Fabcity is een tijdelijke campus met vijftig paviljoens, werkplaatsen, installaties en prototypes. Ruim vierhonderd studenten, ondernemers, onderzoekers, kunstenaars en ontwerpers leven en werken hier elf weken lang en doen onderzoek naar duurzame oplossingen voor ‘de stad van de toekomst’. GrownDownTown toont op het Rainproof paviljoen hoe efficient om te gaan met regenwater op het dak van een scheepscontainer. Samen met partners bouwden wij het dak om tot een groen-blauw dak dat water bergt en kruiden irrigeert, met behulp van ons Rooffood systeem.

 

fabcity-rainproof-growndowntown-


 

Rainproof Paviljoen

Met innovatieve systemen op en om de container laat Rainproof zien dat er ook anders met regenwater omgegaan kan worden. Naast het groen-blauw daksysteem, heeft de ruimte een groene gevel, aangelegd door Sempergreen. En voor het paviljoen liggen de rain(a)way tegels van Fien Dekker in combinatie met het permeoblok van De Hamer. De campus is gratis toegankelijk voor het publiek tot en met 26 juni.

fabcity-rainproof-growndowntown