Subtropische kassen bij Joolz

Producten: Interieur beplanting
Jaar: Voorjaar 2016
Opdrachtgever: Joolz
Locatie: Amsterdam

Award: Winnaar VHG binnenbeplanting award 2017

Het nieuwe hoofdkantoor van de snel-groeiende buggy specialist Joolz ademt en leeft. Om een gezonde en inspirerende werkplek te creëren plaatsten wij in de subtropische binnenkassen een oerwoud aan groen dat zichtbaar is vanuit alle werkplekken. Ook de buitenbeplanting namen wij onder handen om een spectaculaire entree te garanderen.

Joolz-growndowntown-binnenbeplanting-kassen

Interieur design

Joolz is met haar nieuwe hoofdkantoor gevestigd in een voormalig fabriekspand. Het ruige interieur van het pand is door architectenbureau Space Encounters getransformeerd tot een stijlvolle ruimte waar de transparante kassen een prominente plek innemen. Drie lichtdoorlatende kassen vol met tropische planten, palmen, vogels en vissen brengen de natuur het industriële pand in. Deze 115m2 glazen tuinen verbeteren het interne klimaat en bieden werknemers een exotische omgeving om in te werken. Naast het ontwerpen van de tuinen, vijvers en vogelkooi, hebben wij ook alles geleverd en aangelegd inclusief een waterbergende onderlaag van waaruit de tuin wordt gevoed en minder onderhoud nodig heeft.

Joolz-Growndowntown-tropische-binnentuin

”Drie transparante kassen vol met tropische planten, palmen, vogels en vissen brengen de natuur het industriële pand in.”

 

Growndowntown-joolz-kassen-subtropische

Planten selectie

Om tot een weloverwogen selectie van planten te komen hebben we gekeken naar welke soort planten in deze subtropische omgeving zouden passen en een stedelijke jungle gevoel creëren. We hebben gekeken naar welke planten de meeste kooldioxide absorberen en de meeste zuurstof afgeven, zodat de kassen functioneren als een groene long. Met deze specifieke planten brengen de kassen schone zuurstof de kantoorruimtes binnen en bieden zij een fris en natuurlijk klimaat. Ten slotte hebben we gekeken welke planten een positieve energie toevoegen om een mooie omgeving voor de medewerkers en gasten te creëren, om te gebruiken als vergader- en ontspanningsruimte.