Hotel vergroening bij Zoku in Amsterdam

Producten: Rooffood, FreshTables, interieur beplanting
Jaar: Voorjaar 2016
Opdrachtgever: Zoku
Locatie: Amsterdam

Dit voorjaar is er op de Weesperzijde in Amsterdam een restaurant met eetbare groentetuin geopend op het dak van het nieuwe Zoku hotel. Zoku is een hybride tussen een thuis en kantoor en geschikt voor langer verblijf. Het dakrestaurant biedt een prachtig uitzicht over de stad voor de internationale gasten en ook de buurt is welkom om van het dak te genieten. GrownDownTown verzorgt de gehele vergroening van het pand en ontwerpt meubilair en al het groen voor de eetbare daktuin.

Maatwerk design

Bij Zoku doen ze het graag net iets anders. Zo is de lobby van het hotel op de hoogste verdieping te vinden. Gasten komen binnen in een enorme lichtdoorlatende kas welke wordt omringd door de met Rooffood beklede tuin. Vanaf binnen kijk je door het glas uit op panelen vol eetbare kruiden, vruchten en groenten die de chef’s gebruiken bij het bereiden van gerechten. Ter ontspanning en decoratie ontwierpen wij verschillende design meubels en plantenbakken waar gewas in staat. Ook vindt je op het dak bijenhotels en een stuk sedum dat de Dakdokters verzorgd hebben. Daarnaast legden zij de de vlonderonderdelen en waterdragende laag aan, waar het Rooffood op berust.

 

rooffood-zoku-Chris-toala-square

Totale vergroening

Naast het ontwerpen van de meubels heeft GrownDownTown binnen en buiten van groen voorzien. Overal in de daktuin valt wel wat lekkers te plukken, van kruiden tot groenten, door ons handige Rooffood systeem. Uit de picknicktafels knippen gasten en buurtbewoners hun eigen thee. Een andere tafel is gevuld met eetbare bloemen waarmee de chefs fleurige salades maken. Aan de zonnekant staan zelfs fruitplanten, zoals een druivenstruik, een bananenpalm en een appelboompje. Binnen is voor een sub-tropische thema gekozen, met onder andere cactussen en palmen. Zo kunnen de gasten zowel binnen als buiten ontspannen en (net)werken tussen het groen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw dak?contact-button