Eetbare daktuin bij NEST

DSC_0441

Producten: Rooffood
Jaar: Voorjaar 2016
Opdrachtgever: NEST
Locatie: Amsterdam

Op het dak van Casa 400 is het nieuwe dakterras NEST genesteld waar je tussen het eetbaar groen van het uitzicht kunt genieten. Wij verzorgden het ontwerp van al het groen en stelden in samenwerking met de chef een plan op voor de gewas-invulling. De smakelijke gewassen die hier groeien doen dit met behulp van Rooffood. De groenten en exclusieve kruiden worden door de chef gebruikt voor de gerechten en drankjes.

Groen ontwerp

GrownDownTown is verantwoordelijk voor het groenontwerp van de daktuin. Met de opening in het voorjaar van 2016 stond het dak vol met venkel, bietjes, radijsjes, klaverzuring, munt en verveine. In samenspraak met de NEST chef en de Lindenhoff Open Tuin is er een selectie gemaakt van gewas om te zorgen dat het dak het gehele jaar gevuld is met eetbaar groen. De chef kiest een vaste selectie van kruiden en kan de nalevering van groenten flexibel aanpassen aan het wisselende menu. Zo leveren wij om de twee weken een nieuwe lading gewas en kan de chef altijd bij bestellen vanuit onze webshop.

dakterras-nest-amsterdam-oost-casa-400

”In samenspraak met de NEST chef en de Lindenhoff Open Tuin is er een selectie gemaakt van gewas om te zorgen dat het dak het gehele jaar gevuld is met eetbaar groen.”

nest-casa400-growndowntown