Over ons

 

GrownDownTown/Rooflife is een groen ontwerp bureau met als missie om de steden wereldwijd te vergroenen en vergroenten. Als ‘groen denkers en doeners’ richten we ons op het oplossen van de uitdagingen die verstedelijking met zich meebrengt. We bekijken de stad door andere ogen en zien kansen op plekken die een kostenpost waren. We ontwikkelen weelderige dakparken, groene waterbergende daken, indoor subtropische tuinen, ultra verse kruiden oplossingen en innovatieve groene producten – die we vervolgens met een full-service-concept aanbieden. We voorzien dat de stad van de toekomst groen nodig heeft voor weerbaarheid, leefbaarheid en gezondheid en zich voornamelijk zal voeden met lokaal geteelde producten.

 


Missie

Het is onze missie om steden op innovatieve manieren te vergroenen en vergroenten. Met groen en urban farming in en op gebouwen willen wij de stad weerbaarder maken, de verbinding tussen stadsbewoners en vers voedsel en groen versterken en een beter leefklimaat creëren.

Zoku luchtfoto totaal terras

Visie

In een wereld die steeds verder verstedelijkt zien wij dat zichtbare groei van groen en groente in de stad almaar belangrijker worden. Middelen als regenwater, organisch afval, leegstaande panden en de ruimte op daken kunnen een fundamentele rol spelen in het behoud van een leefbare en gezonde stad.

Wij zien onze rol in deze transitie als een vooruitstrevende ontwerper en ontwikkelaar van groen(te) producten en projecten op nationaal en internationaal niveau.