Ontwikkelingen groene daken en binnenbeplanting

Wij kijken terug op onze groene projecten

2016 was voor ons een heel bijzonder jaar. Allereerst omdat we een 5-tal groene daken op elk een eigen unieke manier hebben mogen vergroenen en vergroenten bij hotel Zoku, Casa400/NEST, Vermeer restaurant, HvA en B.Amsterdam. Ook hebben we een hele bijzondere vergroening in een gebouw gedaan; subtropische binnenbeplanting in een kas in het hoofdkantoor van Joolz. De tuin fungeert als groene long waardoor er energie wordt bespaard. Daarnaast is het ook nog eens een lust voor het oog en plezier voor de medewerkers die er in kunnen werken en vergaderen. Voor dit project staan we nu in de finale van de VHG Binnenbeplanting Award 2017. We zijn ontzettend trots op het resultaat en blij met alle positieve aandacht die er aan wordt besteed.

Subtropische binnenbeplanting in de kas als prettige ontmoetingsplek maar ook energiebesparing

Verder hebben we eerste stappen gezet met de Bijenkorf, StayOkay, PostNL, Foodmaker (onze eerste stappen in België) en Conscious Hotel. Daarover zullen we in volgende blogs meer vertellen.

 

Van dakhovenier & binnenbeplanter naar groen ontwerp bureau

met full service aanleg & onderhoud

Ook achter de schermen zijn grote stappen gezet. Allereerst met de komst van een extra ondernemer Hotske Wesselius die de bedrijfsmatige kant heeft aangepakt. Met als resultaat meer focus op totale vergroening van gebouwen en gestroomlijnde processen waardoor we adequater kunnen schakelen.

Daarnaast zijn we in gesprek gegaan met Rooflife om de krachten te bundelen. Hun expertise op het gebied van groene architectuur en professionele manier van ontwerpen sluit perfect aan bij onze brede kennis van groen.

In oktober zijn we samen een kantoor gaan delen (we zijn tussendoor ook nog verhuisd: John M. Keynesplein 12-46, Amsterdam) en vanaf januari 2017 zijn we gefuseerd! Samen kunnen we een totale portfolio van groen advies, ontwerp, aanleg & onderhoud bieden voor vergroening van gebouwen. En voor horeca/catering/facility bieden we onze innovatieve verse kruiden oplossingen als full service concept aan met partner Lindenhoff.

Dat alles maakt dat we nog beter onze missie kunnen realiseren: het verduurzamen van steden zodat ze gezonder, weerbaarder en fijner zijn om in te leven!